Home » Aromatouch Massage

Aromatouch Massage

De eerste reactie na de massage is áltijd, wow.... dit had ik niet verwacht. Na een eerste massage is iedereen altijd aangenaam verrast en moet er écht even bijgekomen worden.

Aan het begin van de massage tref ik altijd een gespannen rug, zeker wanneer iemand voor het eerst bij mij op de tafel ligt. 
Maar na het gebruik van de balance en lavendel olie (stap 1)zie en voel ik altijd de rug en nek al voor de helft ontspannen. De ademhaling wordt nog rustiger dan dat ie al is.

 

Zodra ik de melaleuca en on Guard heb gehad (stap 2), welke zorgen voor een beter werkend immuunsysteem, komt de persoon op de tafel in zo'n ongelooflijke rust dat hij/zij vaak op het punt komt dat hij/zij in slaap kan vallen.

Dan kom ik bij de oliën voor de spieren, dit zijn de aromatouch en deep blue (stap 3). Na deze stap zijn de spieren in de rug en nek op hun meest ontspannen positie die op dat moment bereikt kan worden.

Het is altijd zo ongelooflijk mooi om te zien én voelen hoe krachtig de oliën werken! Zelf wordt ik ook altijd helemaal zen van de rustgevende muziek, de zachte bewegingen en de geuren van de heerlijke oliën.

Als laatste kom ik aan bij de pepermunt olie en wild orange (stap 4). Bij deze stap dek ik je lekker warm toe en ga ik je voeten masseren. Deze oliën zorgen voor een homeostase. Ze brengen je lichaam weer in balans en het frisse gevoel van de pepermunt zorgt ervoor dat je lichaam weer wakker wordt. Na de voeten masseer ik nog even je rug en zorg ik met een speciale druk onder je voeten dat het lymfestelsel weer actief wordt.

Dit wil jij natuurlijk ook! Boek vandaag nog een aromatouch massage, laat je verrassen, kom tot rust. Neem een moment voor jezelf!

 

Wat is een AromaTouch massage

Etherische oliën zijn natuurlijke bestanddelen die uit planten, zaden, wortels, bloemen en andere delen van planten worden gehaald. Deze bestanddelen hebben een zeer sterke geur en zijn dan ook zeer geconcentreerd. Iedereen heeft wel eens genoten van de geur van vers geplukte lavendel of van een bloeiende roos. Dan heb je dus al eens de geur van etherische olie ervaren.

Vroeger werden etherische oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun vermeende medicinale en therapeutische krachten. Tegenwoordig laten de wetenschappelijke studies en trends zien dat het meer holistisch en een alternatieve zelfzorg in de gezondheidszorg is. Waarbij de diepe voordelen van etherische olie voor onze gezondheid steeds meer word bevestigd. Mensen grijpen dan ook steeds vaker naar een etherische olie, waarbij verschillende soorten etherische olie ook in de voeding gebruikt kan worden.

 

Sommige olie wordt verkregen door persing, daarbij is sinaasappel of citroen olie een goed voorbeeld. Deze olie komt voort uit de schil en deze schillen worden geperst en opgevangen, maar de meeste oliën worden verkregen door stoomdestillatie-. Stoomdestillatie- is erg eenvoudig. Stoom word door de verzamelde planten delen geleid. Door deze warmte verdampt de olie en de damp die overblijft bevat dus de olie. Daarna word de stoom afgekoeld, waardoor die gaat condenseren. Door het condenseren blijven er 2 vloeistoffen over, olie en water. Doordat olie lichter is dan water mengen deze niet en zijn ze goed van elkaar te scheiden.
Pure onversneden etherische olie is doorzichtig en kan variëren van kleur. Van kristal helder tot intens blauw.

Wat doet etherische olie?

Etherische olie kan een onderdeel zijn van een  pro actieve  manier van omgaan met je gezondheid. Maar kan absoluut niet gezien worden als vervanging van de reguliere geneeswijze.
Veel etherische oliën kunnen door hun specifieke werking worden ingezet als geneesmiddel of te voorkoming van lichamelijke ongemakken. Door de combinatie van de geneeskrachtige en specifieke geur kan een olie een goede werking hebben op je gemoedstoestand. Elke olie heeft op het lichaam een andere inwerking en uit werking, waardoor het accent kan liggen op het voorkomen van problemen of juist het verminderen van problemen, maar het kan sommige problemen ook zeker genezen.

Het gebruik van etherische olie.

Etherische oliën worden vaak toegepast omdat ze de emotionele en fysieke welzijn van de mens zouden bevorderen. Nu werk ik met etherische oliën van het merk doTERRA en deze oliën kunnen op een heel breed vlak worden ingezet als enkelvoudige olie maar ook als samengestelde olie.

Etherische oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:

·       Aromatisch, waarbij de geur via een diffuser in de ruimte wordt verspreid

·       Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie

·       Inwendig, waarbij de olie wordt ingenomen.

·       Aromatisch gebruik.

Geuren hebben een invloed op ieder zijn lichaam en emoties. Geuren stimuleren de hormonen en beïnvloeden een hoop processen in ons lichaam. Aroma therapie is gebaseerd op het prikkelen van voorspelbare reacties van het lichaam en dan specifiek op de zintuiglijke prikkels. Bepaalde etherische oliën die door een diffuser worden gebruikt werken zeer stimulerend terwijl andere juist meer kalmerend en rustgevend werken. Daarnaast heeft het emotionele voordelen kan een diffuser met etherische olie ook de lucht zuiveren en ongewenste geuren doen verdwijnen.

·       Direct op de huid.

Doordat pure etherische oliën een natuurlijke monoculaire samenstelling heeft is deze veilig om direct op de huid te gebruiken en worden ze ook snel opgenomen door de huid. Etherische oliën worden vaak gebruikt bij massage en schoonheidsbehandelingen.

·       Inwendig gebruik.

Sommige etherische oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt, maar doe dit alleen als het duidelijk op het etiket vermeld staat.

AromaTouch massage

AromaTouch massage is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Er word tijdens deze massage gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contact punten van de rug en voeten.
Het doel van deze AromaTouch massage is het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is eenvoudig als intuïtief en er word gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische olie die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij de ontvanger weer helemaal in balans komt.

De massage bevat 4 primaire stappen.

1.       Stress verminderen

2.       Versterken van immuunsysteem

3.       Ontsteking reacties verminderen

4.       Homeostase

Iedere stap in het proces omvat 2 etherische oliën, enkelvoudig of samengesteld, die heel systematisch stress factoren aan het autonome zenuwstelsel verminderen en in balans brengen.

De gehele AromaTouch Massage duurt 45 minuten.

 Prijs: €49,00