Home » Blogs » Hoe ik in aanraking kwam met de etherische oliën van doTERRA

Hoe ik in aanraking kwam met de etherische oliën van doTERRA

Gepubliceerd op 6 juli 2019 om 14:17

Al jaren werd ik getriggerd om deze oliën aan te schaffen, maar het bleef bij triggeren en nooit tot een aankoop. Waarom niet? Geen idee! Tót afgelopen oktober! Ik zou willen dat ik het nooit had uitgesteld!

Toen ik deze oliën ontdekte heeft het mijn leven en dat van mijn dochtertje een stuk aangenamer gemaakt. De allereerste keer dat ik in aanraking kwam met de oliën was tijdens de BOGO week in oktober 2018. Dit houd in dat in deze hele week iedere dag een nieuw actie is in de Buy One Get One actie. De eerste dag waren de breathe (air) en on guard in de actie. En de dagen die er op volgden werden mooier en mooier voor mij.

De volgende oliën waren voor mij de opening naar een nieuwe wereld

De air en on guard: deze kwamen voor ons precies op het goede moment. Deze oliën zijn namelijk een perfecte ondersteuning bij griep en verkoudheid. Laat dat nou net op dit moment hebben afgespeeld in ons huis. Een huis vol bacteriën, virussen en snotterigheden plaagden ons. Met wat air op onze borst en rug, zoals je normaal gesproken met Vicks vapo rub zou doen, konden wij weer lekker ademen, onze neus ging weer open en onze luchtwegen werden open gezet. In combinatie met on guard onder onze voeten en op de lymfe klieren merkten wij al gauw dat dat wat ons aan het plagen was, aan het verdwijnen was. Binnen 2 dagen waren wij volledig van onze griep en verkoudheden af. En met de on guard in de diffuser, (het ruikt ook nog eens heerlijk) verdwenen ook alle bacillen uit ons huis en het huis kreeg een ondertussen ook nog eens een aangename warme wintergeur.

De pasttense en de intune: ook deze kwamen als geroepen. ik zat namelijk midden in de drukte van opleidingen, werk, huishouding, mijn dochter en waar mogelijk een sociaal leven. Tijdens deze periode en met name tijdens de studiedagen was hoofdpijn iets wat een grote rol speelde in mijn dagelijks patroon. Maar met de pasttense verdwijnt hoofdpijn als sneeuw voor de zon! Een beetje langs de slapen en de haarlijn en in de nek en schouders. Schouder- en nekspieren ontspannen, de geur gaat door de bloed- hersenbarrière en laat op deze manier de hoofdpijn verdwijnen.
De intune is echt een fantastische olie wanneer je concentratie hoog moet zijn. Ik vind de geur zelf erg aangenaam en maakt mij echt scherp wanneer ik dat moet zijn. Ik heb persoonlijk best wel last van concentratieproblemen, ieder geluidje, alles wat beweegt of gewoon maar iets in mijn hoofd laat mij doen afdwalen van waar ik bezig hoor te zijn. Met de intune is dit volledig verledentijd. Ook de intune smeer je langs je slapen, haarlijn en nek en schouders en je blijft letterlijk bij de les!

De zengest, wild orange en lime: wederom 2 oliën die voor ons een enorme uitkomst hebben geboden! De zengest is namelijk een echte buikjesolie. Werkt geweldig bij brandend maagzuur, waar ik in tijden van stress (welke ik had zoals je bovenstaand kan lezen) makkelijk last van krijg, of bij spannende gesprekken of presentaties. Ik weet niet hoe het met jouw buik zit, maar mijn buik gaat dan altijd raar doen, vaak de naar de wc etc. Emoties gaan namelijk letterlijk in onze buik zitten. De zengest houd je buik en je emoties kalm. Geweldig ook dus bij diarree, een beetje op je buik smeren en klaar is kees. (ja het is echt zo simpel). Mijn dochter had vaak last van haar buik wanneer ze moest slapen. Ze vond het heel vervelend en spannend om te slapen, maar een beetje olie op dr buikje en ze kon wel lekker ontspannen en slapen.
De wild orange is werkelijk een fantastische uplifting geur. Zo is de wild orange ontzettend goed in te zetten bij driftbuien, wanneer mijn dochter er in blijft hangen en er niet meer uit komt. Ik heb de wild orange in mijn water gedaan, welke een heerlijke frisse smaak gaf aan mijn water en ook nog eens een reinigende werking had in mijn lichaam. Ik vind het ook heerlijk om (85%) pure chocolade om te smelten en hier wat druppeltjes wild orange aan toe te voegen. Zo heb ik een lekkere verantwoorde snack ( dit doe ik overigens ook graag met de pepermuntolie voor een after eight smaak).
De lime is heerlijk om in je drankje te doen. Hij is verfrissend en energiek in geur en smaak. Lime heeft een positieve werking op de stemming en werkt reinigend via de huid of van binnenuit. Lime is ook heel goed te gebruiken op gewrichten en bij insectenbeten.

De serenity en peace samen met de pettaldiffuser: de serenity, welke echt een slaapblend is, ging helemaal geweldig! De serenity is een blend die de zintuigen kalmeert en daarmee dus een goede nachtrust ondersteunt. Geweldig dus, niet alleen voor ons volwassenen, maar dus ook voor baby's en kleine kinderen. En wanneer je deze olie op je nek of op het hart smeert, ervaar je bijna onmiddellijk een gevoel van kalmte en vrede.

De peace zegt het eigenlijk al in de naam: Deze olie heb ik graag in mijn auto diffuser. Van mijzelf kan ik best snel wat opgefokt in de auto zitten en al helemaal wanneer ik zogenoemde zondagsrijders voor mij heb rijden ;). Maar met de peace in mijn auto diffuser is dit verledentijd. Ik ervaar rust en kalmte wanneer ik in de auto zit en laat het gaan zoals het is. Ook is deze olie erg fijn wanneer je je in een situatie bevindt waarin je angstige gevoelens hebt. Mijn dochter vind deze olie nu dan ook erg prettig om in de diffuser te hebben op haar slaapkamer wanneer ze naar bed moet.

De clary sage en de melaleuca: de clary sage bevat ontspannende en kalmerende eigenschappen en helpen met verjonging en kalmeren van de huid. Heerlijk dus om deze door je nachtcrème heen te doen. Of in je shampoo of conditioner om gezond haar en hoofdhuid te bevorderen. Zelf vind ik het erg prettiger om deze te mengen met fco (gefractioneerde kokosolie) om mijn gezicht mee te masseren om mijn huid te kalmeren en verjongen.
De melaleuca (ook wel tea tree) staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen. I.c.m. Basil of frankincense werkt deze bijvoorbeeld perfect bij oorontsteking. In tijden van veel drukte en zeker bij kinderen ontstaat er wel eens een oorontsteking. Het mooie is, ons lichaam geeft bij een oorontsteking aan dat het echt tijd wordt voor rust. Maar wanneer je een oorontsteking hebt, of misschien 1 van je kinderen bied dit een prachtige uitkomst! Geen antibiotica die je darmflora en de rest kapot maakt, waardoor je immuunsysteem nog zwakker wordt, nee! Gewoon een paar keer per dag deze prachtolie achter de oren smeren, het verlicht onmiddellijk en voor je het weet is de oorontsteking zelfs al voorbij! Melaleuca is ook heel goed in te zetten bij een onrustige huid en zeker met acne. Melaleuca doodt bacteriën, schimmels en virussen. Zelf gebruik ik deze olie ook iedere week preventief bij mijn dochter in het haar tegen haarluis. Het is hét middel tegen schimmel/kalknagels en voetschimmel. Én het houd ook nog eens de katten uit je tuin/kerstboom ;)

Heb je nog vragen of heb jij ook mooie ervaringen met etherische oliën? 

Laat dan hieronder een berichtje achter :) 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.