Home » Blogs » Family Essentials kit

Family Essentials kit

Gepubliceerd op 7 juli 2019 om 22:20

De Family Essentials kit, is 1 van de dingen die ik niet meer weg wil denken uit mijn leven, of uit dat van mijn dochter. Zij is namelijk net zo gek op de oliën als ik.

Heb ik hoofdpijn, olie! Teen gestoten, olie! Muggenbult, olie! Verband, olie! Spierpijn, olie! Wat er ook is, er is altijd olie voor. Ook op emotioneel vlak is er veel mee te doen. Last van stress, olie! Verdrietig, olie! Boos, olie! Piekeren bij het naar bed gaan, olie!

Niet dat ik mijn gevoelens of die van mijn dochter onderdruk, want emoties zijn goed. Emoties moeten geuit worden, zodat we kunnen gaan loslaten. Maar deze oliën doen ook veel krachtige mooie dingen in het positieve. Zo is er een olie die je kan helpen bij het leren nee zeggen. Of om je nog blijer te laten voelen dan je al bent, of om nóg sterker in je schoenen te staan bij een sollicitatiegesprek, of wat voor gesprek dan ook!

 

Ik ga je hieronder laten vertellen wat ook jij met deze kit kan gaan ervaren.

Lemon:

De lemon is een heerlijke citrusolie, waar je alleen al bij het ruiken van de geur blij van wordt. Heerlijk in water, verfrissend en reinigend. Een hele fijne olie om je even uit het dipje te halen. De lemon kan heerlijk gebruikt als alternatief in de keuken, in gerechten, cakes, sausen of je drinken, maar ook als alternatief schoonmaakmiddel. Met de lemon olie maak je op een ecologisch verantwoorde wijze schoon van vette oppervlakken, het aanrecht en het ruikt ook nog eens heerlijk. Je wordt dus al blij wanneer je de keuken aan het schoonmaken bent 😉

Deze olie kan ook perfect gebruikt worden bij lederen meubels, metalen en houten meubels, hij beschermt maakt schoon en geeft een mooie glans.

In de diffuser reinigt deze olie de lucht en stimuleert het de stemming en een gezonde ademhaling

Oregano:

De oregano is een “hete” olie, welke zeer versterkend werkt op ons immuunsysteem, het helpt je uit de negativiteit te komen en verwijderd emotionele en lichamelijke blokkades, ook ondersteund deze olie de ademhalingsfunctie. Het is een echt antivirus en bijzonder goed in te zetten bij griep en verkoudheid. De oregano is hiermee ook een hele goede keus om als oppervlakte reiniger te gebruiken.

De oregano is ook heerlijk in bijvoorbeeld pastasauzen en op pizza’s. 2 vliegen in 1 klap op deze manier, een lekker gerecht én alle voordelen in je lijf!

Peppermint:

De peppermint heeft een sterk frisse geur. Ik zelf ben dol op de geur van pepermunt en heb ik hem dan ook regelmatig in gebruik, hetzij alleen of in een combinatie van oliën. De peppermint heeft enorme spijsverteringsvoordelen en werkt fantastisch bij hoofdpijn. Een beetje op je slapen en in je nek en schouders en je hoofdpijn verdwijnt. Om je spijsvertering te ondersteunen kan je de olie bijvoorbeeld in een kop heet water doen met wat honing. Dit kalmeert de maag en darmen en zorgt dat maagzuur verdwijnt. De peppermint werkt ook verkoelend en is dus perfect geschikt wanneer je verbrand bent door de zon of een oven. Door de verkoelende eigenschappen is deze olie ook heel goed in te zetten bij jeuk van bijvoorbeeld muggen of de eikenprocessierups.

Verder is de peppermint voor mij echt groots in chocola :D. Ik smelt 85% pure chocolade om, voeg een druppels toe en evt. nog nootjes of cranberry’s o.i.d. en ik heb de lekkerste chocola ter wereld 😉.

Deep Blue:

Dit is een echte spier en gewrichten blend, maar ook zeer goed in te zetten bij migraine en spanningshoofdpijn. Wanneer we namelijk gespannen zijn, verkrampen onze spieren in de nek en schouders, waarna hoofdpijn kan ontstaan. Een beetje deep blue in de nek en schouders en onze spieren kunnen weer ontspannen en zo ook de hoofdpijn kan verdwijnen. Voor of na het sporten op je spieren en gewrichten en je spierpijn verdwijnt en bewegen gaat soepel(er).

Melaleuca:

De melaleuca (ook wel tea tree) staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen. I.c.m. basil of frankincense werkt deze bijvoorbeeld perfect bij oorontsteking. In tijden van veel drukte en zeker bij kinderen ontstaat er wel eens een oorontsteking. Het mooie is, ons lichaam geeft bij een oorontsteking aan dat het echt tijd wordt voor rust. Maar wanneer je een oorontsteking hebt, of misschien 1 van je kinderen biedt dit een prachtige uitkomst! Geen antibiotica die je darmflora en de rest kapot maakt, waardoor je immuunsysteem nog zwakker wordt, nee! Gewoon een paar keer per dag deze prachtolie achter de oren smeren, het verlicht onmiddellijk en voor je het weet is de oorontsteking zelfs al voorbij! Melaleuca is ook heel goed in te zetten bij een onrustige huid en zeker met acné. Melaleuca doodt bacteriën, schimmels en virussen. Zelf gebruik ik deze olie ook iedere week preventief bij mijn dochter in het haar tegen haarluis. Het is hét middel tegen schimmel/kalknagels en voetschimmel. Én het houdt ook nog eens de katten uit je tuin/kerstboom 😉.

Breathe/Air:

Deze olie is een perfecte ondersteuning bij griep en verkoudheden. Met wat air op onze borst en rug, zoals je normaal gesproken met Vicks vapo rub zou doen, kunnen wij weer lekker ademen, onze neus gaat weer open en onze luchtwegen worden opengezet in tijden van griep en verkoudheid.

Maar ook bij astma, of wanneer je gaat sporten werkt deze olie geweldig! Als ik de Air op mijn borst smeer voor dat ik ga sporten, merk ik dat ik meer lucht heb en de activiteit vele malen beter kan volhouden.

ZenGest:

De zengest is een echte buikjesolie. Werkt geweldig bij brandend maagzuur, waar ik in tijden van stress makkelijk last van krijg, of bij spannende gesprekken of presentaties. Ik weet niet hoe het met jouw buik zit, maar mijn buik gaat dan altijd raar doen, vaak de naar de wc etc. Emoties gaan namelijk letterlijk in onze buik zitten. De zengest houd je buik en je emoties kalm. Geweldig ook dus bij diarree, een beetje op je buik smeren en klaar is kees. (Ja het is echt zo simpel). Mijn dochter had vaak last van haar buik wanneer ze moest slapen. Ze vond het heel vervelend en spannend om te slapen, maar een beetje olie op d’r buikje en ze kon lekker ontspannen en slapen.

On Guard:

De On Guard is 1 van de meest veelzijdige blends die doTERRA (en ik dus ook 😉) bezit. Hij werkt reinigend en is verwarmend. Heerlijk in de thee, of in de diffuser. Een aangename warme wintergeur door de wild orange en kruidnagel die het o.a. bevat. Door de wild orange werkt deze olie ook zeer up liftend. Dat wil zeggen dat je er blij van wordt :D. Hij werkt reinigend en dood bacteriën. Als je met deze olie je aanrecht schoonmaakt, blijven bacteriën tot wel 7 dagen weg (afhankelijk van wat je op je aanrechtblad natuurlijk doet 😉). Zo zuivert deze ook de lucht wanneer in je hem in de diffuser doet. Heel fijn ook voor in de auto. Onder de voeten voor het slapen gaan en tussendoor wanneer je een griepje of verkoudheid te pakken hebt en op je lymfeklieren en je zal merken dat je er sneller bovenop bent dan voorheen.

Geweldig ook bij keelpijn. Doordat het de bacteriën en virussen doodt in je keel (en de rest van je lijf) is je keelpijn gauw voorbij!

Lavendel:

De lavendel werkt ontzettend rustgevend en kalmerend. Zowel voor je innerlijk als je uiterlijk. Lavendel is geweldig om een beetje op je kussen te sprayen en onder je voeten voor het slapen gaan. Maar ook voor op je gezicht werkt lavendel ontzettend kalmerend. Bijkomend voordeel is dan ook nog dat je lekker ruikt 😉. Door het kalmerende effect is de lavendel onwijs goed te gebruiken op gevoelige plekken, bijvoorbeeld wanneer je je gebrand hebt aan de oven of een pan, of wanneer je verbrand bent door de zon. Zeker in combinatie met de pepermunt werkt dit geweldig. Maar ook bij jeuk van muggen of bijvoorbeeld de eikenprocessierups.

Mijn dochter vindt de lavendelolie net als ik een onwijs fijne olie. Hij ruikt lekker, we slapen er heerlijk op en we worden er rustig van, van binnen en van buiten!

Frankincense:

Ook wel de King of oils genoemd. Frankincense is een wierook olie en werkt op celniveau. Hij versterkt de kracht van iedere andere olie en dat is wat deze olie ook zo geweldig maakt. Hij ondersteunt het immuunsysteem en werkt herstellend op littekens en striemen. Doordat hij zo goed door de bloed-hersenbarrière gaat, is deze olie ook fantastisch om te gebruiken op je voorhoofd en nek voor je gaat studeren. Frankincense doet het perfect in parfums en crèmes.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.