Home » Blogs » De zomer is dan nu echt voorbij

De zomer is dan nu echt voorbij

Gepubliceerd op 24 september 2019 om 10:39

Het is dan nu echt zo, de zomer is voorbij.

Er is zo veel fijns aan de zomer op te noemen. Maar één van de dingen die ik altijd als meest prettig ervaar, is dat de mensen altijd zo lekker vrolijk zijn. Dit komt natuurlijk door dat lekkere warme zonnetje en deze fijne zon zorgt ervoor dat we via onze huid vitamine D aanmaken.

Vitamine D is heel goed voor heel veel dingen. Vitamine D is bijvoorbeeld nodig om calcium op te nemen uit onze voeding. Hiermee dus essentieel voor onze botten en ons gebit. Ook heeft Vitamine D een belangrijke rol in ons immuunsysteem en voor een goede werking van onze spieren.

Vitamine D speelt ook een belangrijke rol in ons humeur, in onze gemoedstoestand. Dit is één van de oorzaken dat veel mensen, zodra de zomer voorbij is en de winter zich gaat laten zien in een (soort) winterdepressie raken.

 

Vitamine D kan naast zonlicht ook uit voeding gehaald worden, zoals vette vis en iets minder in vlees en eieren. Echter is dit helaas niet genoeg om de winter mee door te komen en helaas wordt vette vis nog steeds, gemiddeld genomen, te weinig gegeten. Het is daarom belangrijk om een goede keus te maken in suppletie maken. (geen troep uit de drogisterijen dus 😉).

Wist je dat:

* Wanneer je 24 dagen geen zon ziet en/of suppletie neemt, de waarde van vitamine D in je lijf, gehalveerd is?

* Vitamine D een in vet oplosbare vitamine is?

* Om deze reden een vitamine D supplement altijd samen met iets moet innemen dat vetten bevat? Bijv. vette vis, yoghurt of een omega 3 supplement.

* Ons lichaam vooral 's nachts de vetten gebruikt voor herstel en verwerking in onze hersenen?

* Om deze reden het beste een vitamine D en omega 3 supplement 's avonds kan innemen?

* Een tekort aan vitamine D het risico op dementie verdubbelt?

* Als je je na een dag zonnen doucht met zeep, je alle vitamine D weer van je huid afwast?

* Daarom douchen met lauw of koud water beter is?

* Als je 's avonds moe bent na het zonnen, je dit kan voorkomen door 's morgens magnesium in te nemen voor je de zon in gaat?

* Dit komt doordat magnesium nodig is voor de omzetting van vitamine D en dus wordt weggetrokken uit de rest van je lichaam?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.