Home » Blogs » Waarom koolhydraten juist wél een goed idee zijn

Waarom koolhydraten juist wél een goed idee zijn

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 10:00

Waarom koolhydraten juist wél een goed idee zijn!

 

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor je lichaam. Uiteraard een beetje afhankelijk van je leef- en beweegpatroon kan je het beste 40% tot 70% van je energie uit koolhydraten halen.

 

Koolhydraten heb je nodig om te kunnen denken en bewegen. Maar vooral zoals ik in een eerdere post al heb verteld voor je hersenen. Maar ook voor je rode bloedcellen zijn ze belangrijk!

 

In tijden als deze halen we helaas te veel koolhydraten uit snoep, koek, frisdranken en vruchtensappen. Deze producten verhogen het risico op overgewicht en diabetes type 2.

Daarom is het verstandig om de koolhydraten uit groente en fruit, peulvruchten, volkoren en graanproducten te halen.

 

Koolhydraten zijn onder te verdelen in enkelvoudige (verteerbare) koolhydraten en meervoudige (onverteerbare) koolhydraten.

 

De verteerbare koolhydraten kan het lichaam dus opnemen en gebruiken als energiebron. Dit zijn de enkelvoudige koolhydraten en koolhydraten die in de dunne darm kunnen worden afgebroken tot enkelvoudige koolhydraten.

 

Onverteerbare koolhydraten zijn voedingsvezels. Naast het feit dat ze dus geen vorm van energiebron zijn, zijn ze wel heel belangrijk voor het functioneren van de darmen.

Welke belangrijke rol vezels spelen in het goed functioneren van de darmen, vertel ik in een latere post.

 

Meer weten?

0683256062

info@corpusoptimae.nl

www.corpusoptimae.nl 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.