Home » Informatie » ADHD, leer- en gedragsproblemen?

ADHD, leer- en gedragsproblemen?

Ik coach en begeleid kinderen (en hun ouders) met o.a. ADHD, leerproblemen en gedragsproblemen naar een leven met minder obstakels.
Waar ik mij voornamelijk mee bezig houd tijdens deze coaching en begeleiding is het voedingspatroon van uw kind.

Steeds meer kinderen krijgen een stempel op hun voorhoofd geplakt. Met als gevolg heel vaak medicatie. Medicatie die voor nu een oplossing bieden, maar voor later ernstige gevolgen kan hebben. Ook onderdrukken deze medicatie het gevoel van uw kind. Uw kind wordt niet alleen rustiger, maar voelt ook veel dingen niet of minder. Dit is jammer. Een kind moet namelijk gewoon kind kunnen zijn en weten welke gevoelens er in het leven zijn en hoe hier mee om te kunnen gaan.

Wat echter minder bekend is (helaas) is dat voeding een enorme invloed heeft op het gedrag en leerprestaties. Niet alleen op dat van kinderen, ook op het gedrag van volwassenen.
Ergens weten we allemaal wel dat snoep, koek en chips niet gezond zijn voor ons.
We weten ook dat groente en fruit dit wel zijn.
Maar een balans en de juiste voedingsmiddelen vinden zijn een hele uitdaging.
Kunnen pakjes en zakjes dan echt zoveel kwaad? Ja! Helaas wel. En brood? Ja! Ook brood. Vaak denken we gezond bezig te zijn en hoe goed ook we ons best doen, helaas is deze gedachte vaak minder waar.

Maar niet alleen voeding is van belang, ook vitaminen en mineralen spelen hierin een enorme rol!
Bij deze doelgroepen zien we vaak tekorten op dezelfde voedingsstoffen.
Door testen en vragen, kan ik de juiste coaching en begeleiding geven aan u en uw kind, waardoor uw kind weer kind kan zijn. Gevoelens kan tonen en van het oppervlakkige gevoel af komt.
Maar ook (indien er nog geen sprake is van medicatie) zult u een positief resultaat zien in het leerproces op school en de omgang met andere kinderen. Ook prikkelverwerking zal een stuk makkelijker verlopen. Uw kind zal minder klachten hebben, veel minder stress ervaren en beter slapen. Dan heb ik het nog niet eens over alle andere positieve voordelen die mijn coaching en begeleiding u en uw kind biedt.