Home » Informatie » Wat is orthomoleculair? » Waarom orthomoleculair?

Waarom orthomoleculair?

Minimaal 70% van de klachten waarmee mensen in het ziekenhuis liggen, of naar de huisarts gaan, zijn voedingsgerelateerd. Deze klachten zijn dus ook te behandelen d.m.v. voeding en suppletie.

Een ziekte zal eerder genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

Onze voeding bevat vaak wél de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar niet alle ingrediënten die het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Met de juiste (op maat gemaakt advies) voeding, gecombineerd met vitamine- en mineraalsupplementen breng je daar verandering in. Op deze wijze kun je *celdegeneratie voorkomen.

*celdegeneratie is een proces waarbij de werking van de cellen steeds verder achteruit gaan, hetgeen zich uit in chronische ziektes. Meestal is celdegeneratie het gevolg van langdurige tekorten van vitale voedingsstoffen.

 

Heb jij vaak last van een opgeblazen gevoel? Veel last van rommelende darmen en varieert jouw stoelgang met de dag?

Heb jij moeite met slapen? Ben je erg vermoeid? Last van stemmingswisselingen?  

Sta jij onder langdurige stress? Of heb je onder langdurige stress gestaan? Heb jij een burn-out, of ben jij aan het terug komen van een burn-out? 

Niet alleen werk of prive gerelateerd, kan stress geven, maar ook pijn, langdurige pijn wordt door het lichaam als stress ervaren. Is dit op jou van toepassing? 

Ook stralingen en andere toxines worden door het lichaam ervaren als stress.

Hebben jullie moeite met zwanger worden? Lukt het maar niet een gezonde zwangerschap vast te houden? 

Ervaar jij veel klachten tijdens de zwangerschap? Misselijkheid? Extreme vermoeidheid? Zwangerschapsdementie? Bekkeninstabiliteit?  Zwangerschapsdiabetes? Of andere klachten? 

Weet jij wat belangrijk is voor jullie ongeboren kindje? Welke voeding en suppletie noodzakelijk is?