Home » Recepten » Pompoen (pannenkoeken)

Pompoen (pannenkoeken)

Gepubliceerd op 14 mei 2020 om 12:09

Pompoen.

 

Eigenlijk is de pompoen een echte herfstgroente, maar ook nu liggen de gesneden blokjes nog in de koeling en vriezers.

Ideaal vind ik, want pompoen is niet de makkelijkste groente om te schillen. 

 

Pompoenen zijn rijk aan vezels en arm aan vet. Ze bevatten de volgende gezonde voedingsstoffen:

  • Bèta caroteen
  • Magnesium
  • Kalium
  • Ijzer
  • Zink
  • Vitamine A
  • Vitamine C.

 

Een ander voordeel van van de pompoen is dat deze rijk is aan vezels. Vezels zijn belangrijk en hebben een stimulerende werking op de darmen. Opvallend is dat de pompoen erg veel vitamine A bevat. 

 

Mijn dochter en ik zijn gek op pompoen en ik verwerk de pompoen dan ook in van alles. Zo ook in pannenkoeken.

 

Het recept voor de pompoenpannenkoeken is als volgt;

 

500 gram pompoen

2 eieren

500 ml amandelmelk

300 gram speltmeel/amandelmeel

1 tl keltisch zeezout

20 gram kokosbloesemsuiker

2 eetlepels koek- en speculaaskruiden

30 gram ongezouten roomboter

kokosolie om in te bakken

 

  • Kook de pompoen in 10 minuten gaar
  • Mix de eieren en melk 
  • Voeg langzaam de speltmeel toe
  • Als alles gemengd is, voeg je de kokosbloesemsuiker, koekkruiden en zeezout toe
  • Wanneer alles is opgelost mix je de roomboter in het beslag voor ongeveer 3 minuten.
  • Giet de pompoen af en pureer.
  • Mix nu als laatste de gepureerde pompoen door het beslag
  • verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en schep 3 hoopjes beslag in de pan, voor 3 kleine pannenkoekjes. (een grote pannenkoek lukt niet, daarvoor is het beslag te zacht)
  • Als de pannenkoeken droog zijn keer je ze om en bak je aan beide kanten goudbruin. 

Tip- Dit beslag kan je ook gebruiken om lekkere wafels of poffertjes mee te bakken.

 

Eetsmakelijk :D 

Recept pompoenpannenkoek
PDF – 132.0 KB 73 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.